Bugün 22 Aralık 2024, Pazar         
Bizi Takip Edin!   
 

Bugün Dün Toplam
3
0
19.711

  Erkek Sağlığı

 

Gıda ve beslenme:
Nasıl Beslenmeliyiz?
Süt ve Ürünleri, Et - Yumurta - Kurubaklagil Grubu, Taze Sebze ve Meyveler, Tam Tahıl Ürünleri,Sebze, Meyve Tüketimini Artırın
Boyunuza Uygun Beden Ağırlınızı Koruyun
Yağ, Doymuş Yağ ve Kolesterol Tüketimini Azaltın
Basit Şeker Alımını Azaltın
Günlük Tuz ve Sodyum Tükeminde Aşırıya Kaçmayın
Sıvı Tüketimini Artırın
Alkol Kullanmayın
Egzersiz Yapın
Sigara İçmeyin.

Devamını oku...

Erkek Üreme Organlarının Yapısı ve fizyolojisi
Erkek üreme sistemi, hayalar (erkek yumurtalığı-testisler), epididi­mis (erkek tohum hücresinin olgunlaştığı yer), tohum kanalları (sperm ka­nalları), prostat ve idrar yolunu içerir.
• Hayalar, haya torbası (erlik bezi) içerisinde yer alır. Hayalar, sperm üreten (erkek tohum hücresi) seminifer tübüller olarak isimlendirilen uzun ince düğümlerdir. Seminifer tübülleri çevreleyen doku, erkeklik hormonu olan testesteron üreten hücreleri içerir.

Devamını oku...

İnmemiş testis
Doğumdan önce testisler erkek bebeğin karnında gelişir. Genellikle skrotum içindeki yerlerine doğumdan bir ay önce inerler. Erkek bebeklerin bir kısmı testislerinden bir veya iki tanesi skrotuma inmemiş olarak doğabilir. Bu bebeklerin çoğunda testisler, birkaç yıl içinde hiçbir tıbbi müdahale olmaksızın, kendiliklerinden skrotumun içine inerler. Bazı vakalarda ise ilaç  veya ameliyat gerekebilir. 5 yaşına kadar inmemiş olan testis ilerideki hayatında kısır hale gelir.Doktor, skrotumu muayene ederek, testisin eksikliğini veya iyi gelişmemiş olduğunu anlayabilir. Bir testisin eksikliği önemli değildir.  İnmemiş bir testis, kendisi de inse, ameliyatla da düzeltilmiş olsa, normal bir testise kıyasla kanser olmaya daha yatkın olabilir.

Devamını oku...

Prostatit

Prostat mesanenin altında, rectumun önünde yerleşmiş ceviz büyüklüğünde bir bezdir.
Prostat iltihabına denir.Akut bakteriyel prostatit genellikle prostat absesi ile beraber olabilir. En sık etken E. Coli, proteus, klebsielladır.Belirtiler titremelerle yükselen ateş, idrar yollarına ait şikayetler, idrar yapamamadır. Abse drenajı yapılır ve antibiyotik tedavisi başlanır. Kronik bakteriyel prostatit muayene sırasında ağrı meydana gelmez. Ateş gibi akut infeksiyon bulguları yoktur. En sık etken klamidya, mikoplazma, üreoplazma dır. Tedavi de prostat sıvısına en fazla geçen antibiyotiklerle uzun süreli tedavi uygulamaktır. (3 ay kadar)